general information

اطلاعات عمومی در همه حوزه ها

general information

اطلاعات عمومی در همه حوزه ها

سرزمینی که نیروی گرانش زمین در آن‌جا به حداقل می‌رسد!

سیاره‌ی زمین را با شکل هندسی «کُره» می‌شناسیم، ولی در حقیقت زمین یک کُره‌ی کامل نیست و شکلی پخ شده دارد؛ علاوه بر این، چگالی زمین نیز یکنواخت نیست و جِرم زمین به صورت مساوی در حجم آن توزیع نشده. این توزیع جرم غیریکنواخت به معنی جاذبه‌ی غیریکنواخت در سطح کره‌ی زمین خواهد بود.
 
یک ناهنجاری عجیب در مورد جاذبه‌ی زمین، خلیج هادسون در کانادا است. این منطقه، جاذبه‌ی کمتری نسبت به دیگر مناطق زمین دارد، مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۷ نشان داد که دلیل آن توده‌های یخی عظیم و در حال ذوب شدن هستند.
 
یخ‌هایی که در زمان عصریخ‌بندان، منطقه را پوشش داده بود، مدت‌ها است، که ذوب شده‌اند. اما کره‌ی زمین به طور کامل به شکل اولیه خود بعد از این عصر، باز نگشته است. از آنجایی که جاذبه در یک منطقه با جرم موجود در آن منطقه، متناسب است و توده‌های یخ مقداری از جرم زمین را به کنار کشیده‌اند، بنابراین؛ جاذبه در محل توده‌ی صفحات یخی، به میزان جزئی کمتر است.
 

شکل غیریکسان پوسته، می‌توان ۲۵ تا ۴۵ درصد جاذبه‌ی غیرمعمول در سطح زمین را توضیح می‌دهد و بقیه‌ی آن را می‌توان توسط حرکت رو به پایین مواد خمیری شکل در جبه‌ی زمین توضیح داد. 

منبع

اطلاعات عمومــــی ( تاریــــخی)

هنگام حمله اسکندر به ایران سرداری به نام آتورپات از   

    آذربایجان کنونی دفاع کرد ونگذاشت این ناحیه به دست دشمن

    بیفتد.از آن زمان به بعد اسم این منطقه را آتورپاتکان گذاشتند

    که با گذشت زمان به آذربادگان وآذربایجان تبدیل شد.

  ـــ اولین روزنامه(کاغذ اخبار)به مفهوم امروزی درزمان

      محمدشاه قاجار منتشر شد.      

 ـــ تقویم شمسی درسال 471شمسی با همکاری 8تن ازدانشمندان

      به سرپرستی حکیم عمر خیام تنظیم گردیده است.

 ـــ  ماوراءالنهر نام قدیمی (ترکستان) است.

 ـــ  نخستین اروپایی که هند را فتح کرد اسکندرمقدونی است.

 ـــ کلمه مغولی(تومان) در تقسیمات لشکری به 10000سرباز

      گفته می شود و فرمانده آنرا امیر تومان می نامند.

  ـــ  ایرانیان در زمان کوروش اولیّن مردمانی بودند که مس را

       کشف کردند.

 ـــ  پیمان نامه صلح ورسای باعث پایان یافتن جنگ جهانی اوّل

       شد.

 ـــ اولیّن سکه ایرانی ( دریک ) از جنس طلا ودر زمان

      داریوش هخامنشی ساخته شد.

 ـــ زادگاه  نادرشاه دستگرد از توابع درگز خراسان است.

 ـــ نام قدیمی استانبول قسطنطنیه بوده است.

 ـــ بزرگترین موزه جهان موزه بریتانیا در لندن است.

 ـــ طاق کسری یا ایوان مداین در تیسفون بوده است.

 ـــ آقامحمدخان قاجار بدستور عادل شاه مقطوع النسل شد.

 ـــ چنگیزخان ،مخوف ترین وسنگدل ترین فاتح تاریخ، ضجه

      و زاری زنها و اسیران را موسیقی روحنواز می شمرد!

 ـــ  درجنگ جهانی اوّل برای تهیه مهمات از شاه بلوط هندی

    استفاده می شد. از این گیاه ،استون استخراج می شد که مادّه

    اصلی برای تهیه سلاحهای جنگی است.

  ـــ اولین مخترعان شیشه هندیان قدیم بوده اند.

  ـــ سازمان صلیب سرخ جهانی را مردی سویسی به نام

      (هانری دونان) در سال 138 پیش تأسیس کرد.

  ـــ طراح شهربغداد فردی ایرانی به نام سهل بن سرخسی است.

  ـــ نام قدیم ترکیه روم شرقی و عثمانی بوده است.

منبع

تاریخچه انتخاب نام خانوادگی در ایران

سوم دی ماه ۱۲۹۷،برای اولین بار اداره ی ثبت احوال در ایران تاسیس شد و اولین شناسنامه صادر شد! اولین شناسنامه ی ایران به نام “فاطمه ایرانی” صادر شد و اولین پاسپورت ایرانی هم برای عبدالحسین خان سپنتا در شهر بمبئی صادر شد. عبدالحسین خان همان کسی بود که فیلم دختر لُر را ساخت! به دستور شاه، از آن زمان به بعد کسی حق نداشت دیگری را با لقب صدا کند و همه باید سجل میداشتند!

ماجراهای انتخاب نام خانوادگی
در این دوران، افرادی، به عنوان مامور ثبت به مناطق مختلف فرستاده می‌شدند تا نام خانوادگی برای هر طایفه بگذارند و آن را ثبت کنند! انتخاب نام خانوادگی، خود ماجرایی داشت و معمولا از چند روش پیروی می‌کرد! مامور ثبت احوال آن زمان، سجل را یا بر اساس شغل جد و نیاکان فرد انتخاب میکرد و یا شهرت فرد را، به عنوان فامیل در سجل مینوشت! گاهی هم یک نام خانوادگی بر اساس شغل یا حرفه (همچون صراف، جواهریان، پزشکزاد) یا یک ویژگی بدنی یا فیزیکی (خوش‌چهره، قهرمان) برای فرد انتخاب میکرد! یا اینکه نگاه میکرد ببیند نام آن روستا چیست؟ و آن روستا را به عنوان فامیل فرد هم میگذاشت! اگر فرد پیشنهاد بهتری داشت، نام روستا یا محل سکونت، میتوانست به عنوان دنباله فامیل، ته فامیل بیاید! اما همیشه هم اوضاع بر وفق مراد نبود.

نام خانوادگی
مثلا اگر کسی به شهری مسافرت کرده بود و از بد روزگار، همزمان مامور سجل سر میرسید و میپرسید سجل گرفته ای و میگفت “نه”، چه بسا نام خانوادگی فرد بر اساس محلی که در لحظه ایستاده بود تغییر میکرد! ایرانی ها که نمیدانستند این سجل بعدها به چه کارها که نمی آید، نام فامیل را زیاد جدی نمیگرفتند و به خنده و شوخی خیلی از نامها گذاشته میشد و یا اگر مامور را عصبانی میکردند ممکن بود نامی در سجل بنویسد که خوشایند نباشد و مردم هم که سواد نداشتند، خیلی مواقع نمیدانستند که چه چیزی نوشته شده! اینطور شد که فامیل های عجیب غریبی در کنار فامیل های عادی به چشم میخورد! مثلا: اگر فرد کنار آب بود و سجل به او داده بودند فامیلش میشد “دم آبی”! یا اگر سیاه بود میشد”کلاغی”! یا اگر سر مامور ثبت احوال داد میزد، فامیلش میشد “غوغا، گَنده دماغ!!”.

اگر پدر خانواده نبود و مسافرت بود، مامور میپرسید که کجا رفته؟ اینطور بود که فامیل ها میشد”هندی، بحرینی! کم کم به این دایره فامیل هایی مثل شصتی، پوستی، پایی اضافه شد.

از این دست فامیل های عجیب غریب ایرانی که در ثبت احوال به ثبت رسیده، میتوان به فامیل های: بیچاره، گدا، فلاح ناگزیر لنگرودی، علی‌اف، چارلتن و جانسون، قصابزاده چرندایی،حقیر، مزدور اول، جمعه، شکرالله‌نژاد دراز کلاه!!! حسین‌زاده روزگذران خوش قلب، ریغ رحمت، سبزی خشک اشاره کرد!!!! جالب اینکه نوشتن فامیل با جوهر بود و اگر از بختِ سیاه، قلمِ مامور ثبت احوال، دوات نداشت، نقطه فامیل می افتاد! و یا اگر زیاد جوهر داشت، چند نقطه اضافه میشد و فامیل چیز نوینی میشد!!! اینطور بود که گاهی خواهر و برادرها هم فامیل هم نمیشدند و در یک خانواده چند فامیل بین خواهر و برادرها بود! مثلا در یک خانواده یکی میشد کوه نوری و خواهر او میشد کوه توری!!! وای به روزی که اختلاف خانوادگی می افتاد و یکی به دیگری میگفت که تو از اول فامیل ما نبودی! یکی جیرانی و یکی حیرانی و یکی جبرانی!!! بعد نوزاد جدید هم که پا به دنیا میگذاشت بر اساس این اسلوب فامیلش برگزیده میشد! داستان نام های خانوادگی داستان بی نهایت زیبایی است!

بیشترین فراوانی نام‌های خانوادگی در ایران

ولی بیشترین فراوانی نام‌های خانوادگی در ایران به ترتیب «محمدی»، «حسینی»، «احمدی»، «کریمی»، «موسوی»، «جعفری» و «قاسمی» است.

دانستنی های جالب درباره سلامتی بدن

آیا میـدانستیـد کـه سس مایونز به دلیل ترکیب خاصی که دارد در کنفرانس های علمی به عنوان سم کبد معرفی می شود؟

آیا میـدانستیـد کـه مواد قندی موجود در داخل نوشابه‌ها موجب پوسیدگی دندان می‌شود؟ (اگر دندان شکسته‌ای را در داخل بطری نوشابه کوکاکولا بیاندازید پس از 7 ساعت حل می‌شود)

آیا میـدانستیـد کـه گوشت مرغ و ماهی های پرورشی موجود در بازار با هورمون ها هستند که عوارض متعددی به بار می آورند؟

آیا میـدانستیـد کـه قرمزی درون کالباس از گوشت تاج خروس است؟ (زیر دندان خود حس کرده اید.)

آیا میـدانستیـد کـه ماده اولیه کالباس از سویاست که سودازا و مضر است و موجب کم حافظگی می شود. بنابر شواهد عینی، زایدات گوشت و گوشت های غیر قابل استفاده برای ساخت سوسیس و کالباس استفاده می شود؟

آیا میـدانستیـد کـه نان های مصرفی بدلیل فاقد سبوس بودن از مهمترین قسمت ریز مغذی که گروه ویتامین های (ب) می باشد محرومند و نان باگت بدترین نانهاست؟

آیا میـدانستیـد کـه ساندیس ها، نوشابه ها، بیسکویت ها، کیکها و… با قندهای مصنوعی چون ساخارین که 1000 برابر شیرین تر از قند معمولی است ساخته میشود که دشمن کبد و کلیه است؟

آیا میـدانستیـد کـه رنگ های افزودنی در نوشابه ها، ساندیس ها، کیک ها، آدامس ها همه سرطان زا هستند؟

آیا میـدانستیـد کـه ماده مخدری به نام Coal (پپسی کولا، کوکا کولا و…) در اکثر نوشابه ها وجود دارد که کافیین و کارامل از این دست هستند؟

آیا میـدانستیـد کـه گوشت گاو به گفته بوعلی سینا عامل 16 بیماری مهلک می باشد که اولین آن سرطان و دومین آن مالیخولیا (اسکیزوفرنی) و سومی آن بواسیر می باشد. جنون گاوی ویروس و میکروب نیست بلکه نوعی پروتئین گاو است؟

آیا میـدانستیـد کـه در شیر پاستوریزه فقط 2 درصد چربی حذف شده و به جای هزینه پاستوریزاسیون ماده نگهدارنده بنزوات سدیم زده میشود که خطرناک و سرطان زاست؟

آیا میـدانستیـد کـه در شیر استرلیزه که امکان نگهداری 6 ماه خارج از یخچال را دارد غلظت بنزوات سدیم بیشتر است؟

آیا میـدانستیـد کـه در ماکارونی 20 درصد گنوتن صنعتی استفاده می شود که سرطان زاست و در بسیاری کارخانه ها نان خشک کپک زده به جای آرد در ماکارونی استفاده می شود و ماکارونی یبوست زاست؟

آیا میـدانستیـد کـه در نان باگت برای متخلخل شدن از پودرهای بکینگ یا جوش شیرین زیاد استفاده می شود که در گمرک ها با علامت مرگ وارد میشود؟

آیا میـدانستیـد کـه گوشت مرغ و ماهی که متاسفانه سفارش بسیاری از پزشکان است بلغم زاست و موجب سکته و تومور های مختلف می گردند؟

آیا میـدانستیـد کـه قیمت روغن های مایع مثل آفتابگردان اگر واقعی باشد حدود 12 الی 15 هزار تومان خواهد بود ولی الان در بازار 900 الی 800 تومان است که از یک کیلو تخم آفتابگردان ارزان تر است؟

آیا میـدانستیـد کـه سرکه های صنعتی از اسید استیک محلول در آب بعلاوه اسانس ها و رنگ ها هستند که همگی بسیار مضر اند؟

آیا میـدانستیـد کـه بیشتر محتوای روغن های مایع از پارافین خوراکی که محصول پالایشگاه های نفت است درست شده است که کلسترول خون را افزوده موجب چربی خون و … می شود که کشنده است؟

آیا میـدانستیـد کـه جهت براق شدن خیار گلخانه ای از روغن مالی استفاده و خیار گلخانه ای بدلیل ندیدن نور خورشید سرطان زا و خطرناک است؟

آیا میـدانستیـد کـه موز به جای هوای گرم جنوب در گلخانه های شهرهای مختلف، از جمله شهرهای شمالی، آن هم توسط کاربیت ظرف چند روز به طور انبوه به عمل می آید و موجب تولید مرض و یبوست زاست؟

آیا میـدانستیـد کـه در اکثر کارخانه ها ی آبلیمو های صنعتی حتی یک لیمو هم وارد نمی شود و آب لیمو صنعتی از “آب کاه” بعلاوه برخی اسانس ها و جوهر نمک تولید می شود که همین امر موجب ته نشین نشدن محتوای آب لیمو میباشد؟

آیا میـدانستیـد کـه کره گیاهی دروغی بیش نیست و با مواد پایه ای نفت حتی در برخی کشور ها فضولات انسانی تولید می شود و موجب تشکیل پلاک اتروم در عروق کرونر قلب و بیماری ایسکمیک قلبی می شود و شعار”کره مارگارین (گیاهی) دوست قلب شما” فریب افکار عمومیست؟

آیا میـدانستیـد کـه نوشابه ها موجب آسیب دیدگی سلولهای کبدی، بیقراری، نامنظمی ضربان قلب به علت وجود بنزوات سدیم و کافئین می شود؟

آیا میـدانستیـد کـه گاز CO2 موجود در نوشابه ها سبب پوکی استخوان میشود. فسفر و اسید سولفوریک رقیب کلسیم سطح استخوان و موجب نرمی استخوان می‌شود یک عدد نوشابه به اندازه 6 بشقاب برنج چاق کننده است و ضرر شربت های کارخانه‌های مشابه “سن‌ایچ” کمتر از نوشابه نیست؟

آیا میـدانستیـد کـه سس مایونز حاوی مواد نگهدارنده (سربات پتاسیم وبنزوات سدیم)است که این‌دو سرطان‌زا هستند؟

آیا میـدانستیـد کـه سس مایونز از همه غذاها مضرتر برای صدمه به پوست و جوش صورت است؟

آیا میـدانستیـد کـه پفک بر اساس تحقیقات پزشکی انجام شده در کشور انگلستان موجب عقیمی و ناباروری در کودکان می‌گردد؟

آیا میـدانستیـد کـه پفک حاوی تار ترازین (ماده قرمز و نارنجی رنگ) سبب اختلالات رفتاری و اضطراب و پرخاشگری و عصبیت در اطفال می شود؟

آیا میـدانستیـد کـه پنیر پفک (پنیر فاسد) و گندیده تاریخ مصرف گذشته می باشد. چسبندگی پفک بر اساس تحقیقات تا 7 بار مسواک هم تمیز نمی شود و موجب بی اشتهایی می شود؟ (گفتنی است آمار مصرف پفک در ایران روزانه هر نفر 2 عدد میباشد)

آیا میـدانستیـد کـه برنج پرمصرف ترین اقلام سفره ایرانیان سودا زاست و موجب غلظت خون می‌شود. برنج یبوست زاست که یبوست مادر همه بیماریهاست. برنج موجب انسداد عروقی، سنگ صفرا و سنگ کلیه میشود. خوردن برنج موجب تیرگی پوست میشود؟

آیا میـدانستیـد کـه چای سیاه موجب کم خونی، آریتمی قلب، اختلالات گوارشی، چروکیدگی پوست و ریزش مو می‌‌شود؟

آیا میـدانستیـد کـه شکر سپید برای کبد مضر و موجب به هم خوردن متابولیسم سلولهای کبدی و مواد رنگبر قند و شکر هم مضر میباشد

آیا میـدانستیـد کـه قند و شکر تفاله باقیمانده چغندر قند و نیشکر است که مواد ارزشمند آن گرفته شده و به دامها داده می‌شود؟

آیا میـدانستیـد کـه روش ذبح مرغها سبب ترشح هورمون استرس در بافتهای آنها می شود که مضر است؟

آیا میـدانستیـد کـه به مرغها آنتی بیوتیک های متنوع و متعددی خورانده می‌شود که درصد بروز و شیوع عفونتهای میکروبی مصرف کنندگان را بالا می‌برد؟ (مرغ های ماشینی بر اساس تحقیقات فرانسوی‌ها بدلیل محرومیت از نور آفتاب بسیار مضرند)

آیا میـدانستیـد کـه اسید های چرب ترانس در چیپس پس از حرارت مکرر سرطان زا می‌شوند؟

آیا میـدانستیـد کـه کلیه تن ماهی ها، کنسرو ها، کمپوتها، سرکه، آبلیمو و آبغوره های کارخانه ای، رب کارخانه ای، بستنی ها، شکلاتها، کاکایوها، بیسکویتها و اقلام غذایی کارخانه ای و بسته بندی بدلایل متعدد مضر، سرطان زا و کشنده هستند؟

آیا میـدانستیـد کـه ظروف استیل، سرب در داخل غذا می‌نماید که سرطان زاست. ظروف تفلون بدلیل تخریب لایه های تفلون سرطان زاست؟

آیا میـدانستیـد کـه ظروف آلومینیوم موجب کم خونی، آلزایمر، ضعف اعصاب و لرزش دست می‌شوند و ظروف لعابدار حاوی ترکیب سرب بوده و سرطان زاست. ظروف زودپز، تند پز، مایکروویو و دستگاههای داغ کننده برقی همگی مضرند؟

آیا میـدانستیـد کـه مسواک پلاستیکی رایج موجب از بین رفتن مینای دندان و خمیر حاوی فلوراید موجب پوسیدگی دندان می‌شود؟

آیا میـدانستیـد کـه هر هکتار جنگل قادر است بیش از پنج تن گرد و غبار هوا را جذب کند؟

آیا میـدانستیـد کـه بیماری قند اولین عامل کوری در مردم جهان است؟

آیا میـدانستیـد کـه با دویدن می‌توان مسافر زمان بود و کسری از ثانیه از دیگران بیشتر عمر کرد؟

منبع

اطلاعات عمومی و دانستنی های جالب و کوتاه پزشکی

1. ویاگرا ها می توانند احتمال ابتلا به سرطان های پوست را تشدید کنند.

2. آیا می دانستید کـه در هر ثانیه حدود سه میلیون گلبول قرمز در بدن می میرد ولی خوشبختانه در همان ثانیه سه میلیون گلبول قرمز در بدن ساخته می شود؟

3. کافئین قهوه به مدت 6 تا 12 ساعت در بدن باقی می ماند.

4. پزشکان سالانه حدود 6000 بار اسفنج و سایر وسایل پزشکی را داخل بدن بیماران جا می گذارند.

5. موم گوش در واقع نوعی عرق است!

6. هنگام خندیدن شش ها تحت فشار زیاد مقدار زیادی هوا با سرعت صد کیلومتر در ساعت را به بیرون پرتاب می کنند.

7. بینی هر روز حدود یک فنجان مخاط بینی ایجاد می کند!

8. زبان در حدود 8000 جوانه چشایی دارد که هر کدام دارای 100 سلول دارند تا به شما در تشخیص طعم غذا کمک کنند.

9. شما در طول عمر خود حدود 40000 لیتر تف تولید می کنید.

10. اولین دوقلو های آزمایشگاهی اولین بار در سال 1981 به دنیا آمدند؟

11. تنها ماهیچه ای که هرگز خسته نمی شود قلب است.

12. معده باید هر دو هفته یک بار ماده مخاطی جدید ترشح کند در غیر اینصورت خودش را هضم می کند.

13. اگر انسان پشت سر هم 20 بار توسط زنبور عسل نیش بخورد، می میرد!

14. جنین انسان بعد از 17 هفته (4 ماهگی) می تواند خواب هم ببیند.

15. هر انسانی در طول زندگی خود به طور متوسط یک سال از کل سال هی عمرش را در حال نشستن در توالت می گذراند.

16. آیا می دانستیـد کـه حدود 10 درصد وزن بدن انسان (بدون آب) را باکتری ها تشکیل می دهند؟

17. طول رگ های بدن انسان پانصد و شصت هزار کیلومتر است.

18. کبد تنها عضو داخلی بدن است که اگر با عمل جراحی قسمتی از آن برداشته شود دوباره رشد می کند.

19. ناخن های انگشتان دست انسان تقریبا چهار برابر ناخن های پا رشد می کنند.

اطلاعات پزشکی و سلامت
اطلاعات پزشکی و سلامت

20. بدن انسان پنجاه هزار کیلومتر رشته عصبی دارد.

21. می دانید که انسان اثر انگشت منحصر به فرد دارد اما آیا می دانید که اثر زبان او هم منحصر به فرد است؟

22. چشم انسان معادل یک دوربین 135 مگا پیکسلی عمل می کند.

23. تعداد افرادی که در اثر زنبور گزیدگی می میرند بیشتر از افرادی است که در اثر مار گزیدگی می میرند.

24. ریه سمت راست انسان از ریه سمت چپ او بزرگ تر است.

25. تومور هایی هستند که دندان و مو دارند.

منبع